Den gångna helgen arrangerade Skånes Bordtennisförbund en Ungdom 1-kurs i Malmö.

Utbildningens teoretiska del avverkades på Skånes BTF:s kansli på Malmö Arena och den praktiska delen arrangerades tillsammans med Malmö IF i Sofielunds Idrottshus. Deltagarna kom från IF Ale, IFK Lund, KFUM Kristianstad, Ljunghusen MIF och Sjöbo BTK. Kursledaren, Christian Björklund, var väldigt nöjd med utbildningen och med deltagarnas engagemang och intresse, vilket bidrog till att utbildningen höll en bra kvalité.

På lördagskvällen hölls en uppskattad minipingisturnering för de som sov över. Efter många spännande matcher stod Jesper från KFUM Kristianstad som segrare. Här ses Thea och Léon spela en av kvällens längsta bollar:

Ett trendbrott är på gång inom pingisen i och med succén under Lag-VM i Halmstad. Christian kommenterar:

– Om vi ska överleva som sport i detta distrikt krävs det en gemensam satsning från alla klubbar att arbeta med organisationen, utbilda ledare och spelare för att skapa förutsättningar för alla som vill spela pingis. Både om man vill satsa men också för dem som vill spela matcher utan att åka flera mil och som kanske bara har möjlighet att träna 1 gång i veckan för att man har ett arbete, ett annat intresse osv. Pingis är för alla!

– Vi har inte råd att tappa en enda spelare om vi någonsin ska få ihop ungdomslag och seniorlag på längre sikt. Både tjejer och killar måste få den chansen.