Under gårdagskvällen höll Skånes Bordtennisförbund sitt 84:e årsmöte. Då vi sprider ut mötena runt om i distriktet så var det dags för Österlen och Tomelilla att husera för årets möte.


Mikael Latorre och Daniel Olsson.

Distriktets ordförande, Mikael Latorre, hälsade alla välkomna. Därefter hölls en parentation med en tyst minut för de som lämnat oss under året. Mikael fick även förtroendet att leda mötet samt omvaldes när det var dags för styrelseval. Även Paul Olsson omvaldes men då både Loa Schoug och Mikael Heidnert tackat nej till omval så valdes Max Nilsson från Hässleholm och Raif Rustemovski från Malmö in i styrelsen. Både Loa och Mikael lämnar inte förbundet helt utan sitter kvar i kommittéer.

Christian Björklund som under året varit ensam i valberedningen fick nu förstärkning av Sebastian Nilsson från Landskrona.

Styrelsens förslag för att förbättra DM röstades enhälligt igenom om skickas därmed vidare som motion till SBTF:s förbundsmöte.

I slutet av mötet informerade SBTF:s ordförande, Dennis Lindahl, om vad som hänt och vad som är på gång inom svensk pingis.

Därefter avslutade Mikael mötet och det var dags prisutdelning. BTK Scania utsågs till årets förening i Skåne med följande motivering:

”De har vuxit på fantastiskt sätt under 2022. De har fått in fler engagerade i föreningen, ökat antalet serielag, fått igång en tjejgrupp, är engagerade i distriktets arrangemang och haft både paraträffar och tjejträffar hos sig, de bidrog till ett lyckat DM som medarrangör och har synts i media på ett väldigt positivt sätt och är ett föredöme för skånsk pingis. Därför utsågs BTK Scania till årets förening 2022.”


Isabelle Nilsson och Per-Ola Johansson från BTK Scania.

Därefter avtackades Mikael Heidnert från styrelsen.


Mikael Heidnert.

Under våren kommer årets stjärnskott på både pojk och flicksidan besökas och få sina utmärkelser. Under året kommer även några som gjort mycket för pingisen få förtjänsttecken för deras fina arbete inom vår sport.


Efter mötet bjöds det på traditionsenlig smörgåstårta.

Sist men inte minst så tackar vi Tomelilla AIS för att vi fick hålla årsmötet hos er.

Fotocred: Christian Björklund, Mikael Latorre