Under onsdagskvällen höll Skånes Bordtennisförbund årsmöte i Idrottens Hus i Helsingborg.

Först hölls ett extra årsmöte där de stadgeändringar som det fattades beslut om vid förbundsmötet i Köping förra året klubbades igenom. Därefter hölls det ordinarie årsmötet, det 81:a i ordningen.

Hedersordförande, Bertil Andersson, fick förtroendet att leda mötet. Ett välbesökt möte som enhälligt gav Mikael Latorre nytt förtroende som ordförande. Även Isabelle Persson, Patrik Larsson och Angelica Rasmusson fick förnyat förtroende.

Petra Sörling och Thomas Buza, ordförande respektive förbundschef i Svenska BTF, var på plats och informerade lite om svensk pingis framtid.


Petra Sörling, ordförande i Svenska BTF.


Thomas Buza, förbundschef i Svenska BTF.

Därefter var det prisutdelning och till årets stjärnskott på flicksidan utsågs Felica Borg, Sjöbo BTK, med följande nominering:

”Hon började träna regelbundet i Sjöbo BTK:s tjejgrupp hösten 2015. Hon är träningsflitig, har lätt för att ta till sig nya saker och utvecklas hela tiden. Hon spelar i ungdomsserien och tävlar regelbundet – allt för att bli bättre! Hon för från den här säsongen vidare sina kunskaper som förebild till yngre tjejer i Sjöbo BTK:s tjejgrupp. Därför har Skånes Bordtennisförbund utsett Felicia Borg till årets stjärnskott på flicksidan.”


Felicia Borg.

Till årets stjärnskott på pojksidan utsågs Filip Börjesson, Tomelilla AIS, med följande motivering:

”Han är en talang som trots sin ringa ålder tagit ett stort steg framåt med sin pingis det senaste året. Han är mycket träningsvillig och ambitiös med sin träning och utvärderar sin utveckling kontinuerligt själv genom anteckningar och videoupptagning från sina matcher. Han har denna säsong fått prova på division 4-spel för sin klubb och redan bidragit med vinster i singel. Han är en mycket fin kamrat till sina medspelare i träningsgruppen vilket är ett enormt plus för klubben. Därför har Skånes Bordtennisförbund utsett Filip Börjesson till årets stjärnskott på pojksidan.”


Filip Börjesson.

Årets klubb blev BTK Scania med följande motivering:

”En klubb med stort engagemang som på kort tid gått från ett lag till sex lag i skåneserierna. Utökat sin verksamhet med flera träningsgrupper och bedriver dessutom motionärsträning varje söndag.

Man har deltagit på distriktets utvecklingskonferenser och deltar i distriktets pågående allians- och tjejsatsningar. Klubbens engagemang lockade över 80 personer till deras julavslutning 2019. Därför har Skånes Bordtennisförbund utsett BTK Scania till årets klubb i Skåne.”


Kerstin Nilsson, Sebastian Nilsson och Isabelle Persson, BTK Scania.

I samband med årsmötet hyllades även några personer som gjort mycket bra för skånsk och svensk pingis genom åren med att tilldelas förtjänsttecken.

Dessa var: Johnny Lindqvist, Strövelstorps BTK, Tord Andersson, Strövelstorps BTK, Thomas Ållemark, Klippans BTK, Rune Malmqvist, Sjöbo BTK och Tomas Ringström, KFUM Kristianstad BTF.


Johnny Lindqvist.


Tord Andersson.


Thomas Ållemark.

Därefter tackades Bertil Andersson som rutinerat höll i mötet innan alla årsmötesdeltagarna bjöds på smörgåstårta.


Bertil Andersson.

Fotograf: Mikael Latorre