Under onsdagskvällen höll Skånes Bordtennisförbund sitt 80:e årsmöte i Kristianstad Arena.

Ett välbesökt årsmöte som enhälligt valde den tidigare styrelseledamoten, Mikael Latorre, till ny ordförande efter att Christina Sandquist valt att lämna efter fem år i styrelsen.

Bo Håkansson och Paul Olsson fick förnyat förtroende medan Loa Schoug, Åstorps BTK, Angelica Rasmusson, Tomelilla AIS och Patrik Larsson, Malmö IF, blev nyinvalda i styrelsen där även Isabelle Persson ingår.

Petra Sörling, ordförande i Svenska BTF, var på plats och informerade lite om svensk pingis framtid.

Lowa Palmnert.

Därefter var det prisutdelning och till årets stjärnskott på flicksidan utsågs Lowa Palmnert, Tomelilla AIS, med följande nominering:

”Hon började spela pingis i 7-års åldern och utvecklas snabbt. Hon och hennes familj har sedan dess setts i pingishallar i hela södra Sverige, då hon deltagit i både mindre och stora tävlingar som Ungdoms-SM och Regions topp 12 med stor framgång. Hon hjälper till och bidrar till en bra miljö i pingishallarna med sitt glada humör. Därför är Lowa Palmnert väl värd utnämningen till årets stjärnskott!”

Hannes Lidén Isaksson.

Till årets stjärnskott på pojksidan utsågs Hannes Lidén Isaksson, även han från Tomelilla AIS, med följande motivering:

”Han har spelat pingis sedan 6-års åldern och har ett brinnande intresse för sporten. Hans utveckling har gjort att han även tävlat på nationell nivå i form av Ungdoms-SM och Riks topp 12 samt även en del på andra sidan sundet med stor framgång. Därför är Hannes Lidén Isaksson väl värd utnämningen till årets stjärnskott!”

Årets klubb blev Kågeröds BTK med följande motivering:

”Med flera lag i både de skånska senior- och ungdomsserierna, varav flera på medaljplats, stort engagemang och deltagande under Skånska Mästerskapen samt deltagit på de utvecklingskonferenser arrangerade av Skånes Bordtennisförbund, så har Kågeröds BTK utsetts till årets klubb i Skåne!”

Magnus Andrén, Kågeröds BTK.

Då det var 80-års jubileum så hyllades några som gjort mycket för skånsk pingis genom åren med förtjänsttecken. Dessa var: Anders Karlsson, BTK Rekord, Göran Nilsson, KFUM Kristianstad, Thomas Dahl, BTK Rekord, Sven-Arne Larsson, Kvarnby AK, Rino Beganovic, Malmö IF, Fredrik Bower, Malmö IF, Jonny Nilsson, Sjöbo BTK och Rolf Andersson, Åstorps BTK.

På bilden syns alla utom Rolf som dessvärre fick han lämna återbud pga sjukdom, men vi
hoppas att blomman och förtjänsttecknet gör att han frisknar till extra fort.

Därefter avtackades Christina Sandquist efter sina fem år i styrelsen och de senaste två som ordförande i Skånes BTF. Hon tackade för förtroendet och önskade nya styrelsen lycka till med att driva förbundet och skånsk pingis vidare. Därefter bjöds alla årsmötesdeltagarna på smörgåstårta.