Den gångna helgen anordnade Skånes Bordtennisförbund en konferens med fokus på att utveckla skånsk pingis i Malmö. Årets konferens hade även EM-prägel då lag-EM ska spelas i Malmö 2023.

Distriktets ordförande, Mikael Latorre, inledde med att hälsa alla välkomna. Därefter tog Daniel Olsson från kansliet över som gick igenom helgens program innan Albin Nerman föreläste om ”Mansnormen inom idrotten” med förhoppning om att få till ett bättre klimat ute i klubbarna.


Albin Nerman föreläste om mansnormen inom idrotten.

Mia Andersson, från RF-SISU Skåne, var på plats tipsade om hur man stärker och utvecklar sin förening. Vad man ska tänka på för att inte hamna i det typiska ”eldsjälsproblemet” där någon sitter på för mycket kunskap och föreningen riskerar stora problem den dagen denna person försvinner.


Mia Andersson från RF-SISU Skåne.

Svenska Bordtennisförbundet, med förbundschef Thomas Buza, kommunikationskoordinator Peter Johansson och föreningsutvecklare Eskil Tyrberg, gästade också konferensen. De informerade om vad som är på gång inom svensk pingis. Det blev diskussion om EM 2023 och allt spännande som väntar skånsk pingis fram till själva mästerskapet. Målsättningen är att alla skånska klubbar ska vara delaktiga när vi skapar pingisfeber i Skåne.


Eskil Tyrberg, Thomas Buza och Peter Johansson från SBTF.

På söndagen gästade Katarina Olsson från Malbas Basket. Hon berättade om deras erfarenheter med att arbeta med ungdomar i idrottssvaga områden. En väldigt intressant föreläsning som fick deltagarna att ställa många frågor.


Katarina Olsson från Malbas Basket.

Det diskuterades även hur distriktets allianser och lägerverksamhet ska utvecklas. Hur fler tjejer ska lockas till pingisen bland mycket annat. Så sammanfattningsvis en mycket givande och trevlig helg!


Daniel Olsson från kansliet.

Vi tackar alla deltagare, SBTF, RF-SISU Skåne och Malmö Arena Hotel för bra service! Nu hoppas vi på en spännande säsong utan avbrott för corona!

Foto: Mikael Latorre och Skånes BTF