Den gångna helgen höll Skånes Bordtennisförbund en distriktskonferens i Malmö. Huvudfokus på konferensen var utveckling av skånsk pingis.

Man gick bland annat igenom enkäterna som skickades ut efter förra säsongens senior- och ungdomsserier. En stor fråga var om ungdomsserierna ska fortsätta på samma sätt som de senaste åren eller om man ska köra en höst och en vårserie. Konferensen kom överens om att fortsätta som de sista åren och spelare som börjar under säsongen slussas in i tävlingar med rankingbaserade nybörjarklasser.

Det informerades även om Skånes BTF:s Tränings och lägerkommittés tjej- och allianssatsningar. Även första utkastet för årets seniorserier presenterades. Glädjande här var en ökning med nio lag mot förra säsongen.

Gunnar Holmstedt informerade.

Gunnar Holmstedt från domarkommittén var på plats och informerade om regeländringar och vad som diskuterats på domarkonferensen i augusti.

 

Eskil Tyrberg.

Eskil Tyrberg, föreningsutvecklare på Svenska Bordtennisförbundet, informerade om Svenska Bordtennisförbundets verksamhet.

Simon Itkonen.

Simon Itkonen, den forne Bromölla-spelaren och numera tränare och idrottsansvarig i BTK Safir, berättade om hans resa som lett till internationella medaljer på Paralympics, Para-VM och EM samt hur man arbetar i BTK Safir.

Skånes Bordtennisförbund tackar alla som deltog och ser fram emot en spännande säsong som vi hoppas blir ett lyft för skånsk pingis!