Säsongens första Skåneläger samlade 26 av de främsta spelarna i årgångarna 2006 – 2011 för ett tredagars läger i Idrottens Hus i Helsingborg.

Lägret pågick i samband med WTT Youth Contender, som spelades i Helsingborg Arena, alltså bara ett stenkast ifrån där Skånegänget tränade. WTT Youth Contender är en stor ungdomstävling med deltagare från hela världen.

Träningarna varvades med att besöka arenan och titta på toppingis för att få inspiration för framtiden. Tränarteamet arbetade enligt en plan med att bygga färdigheter steg för steg enligt en röd tråd. Under dessa träningsdagar låg fokuset i stora penseldrag på förflyttningar, växlingsövningar samt de fyra första bollarna.

Dessa områden fick spelarna också till uppgift att titta lite extra på när de var i arenan emellan och efter passen.

Spelarna har jobbat hårt under dessa dagar och vi ser fram emot framtiden. Tränarna hälsar att de blev extra stolta när de fick beröm av restaurangpersonalen på arenan. De berömde ungdomarna för att vara trevliga, artiga och verkar ha så kul tillsammans. Ord som är balsam för själen för oss tränare.

Inom kort presenteras datum för kommande Skåneläger och alliansträffar. Dessa kommer precis som tidigare att listas under ”läger” på hemsidan.