I lördags firade Klippans BTK 40 år.

I samband med firandet höll man öppet hus i deras fina pingishall på Sågen i Klippan. Det bjöds på en rad aktiviteter. Klubbens styrelse, ledare och spelare presenterades. Det blev b.la. uppvisningsspel och intervjuer med Truls och Malte Möregårdh.

Truls och Malte intervjuades av dagens konferencier, Ulf Lindh.

Klippans spelare fick dessutom spela mot bröderna. Det bjöds även på korv och fika och stämningen var på topp. På eftermiddagen spelades en klubbtävling där även tidigare spelare i Klippan bjudits in.

Även Skånes Bordtennisförbund var på plats under firandet och lämnade över en jubileumsgåva.

Daniel Olsson från Skånes BTF lämnar över blommor och jubileumsgåva till Thomas Ållemark.

Klubbens ordförande, Thomas Ållemark, kommenterar 40-års jubileumet så här:

– Jag tycker att det var väldigt lyckat. Var kul att många tidigare spelare och många som inte är aktiva i klubben kom, så vi är jättenöjda. Sen var det extra trevligt att Truls och Malte Möregårdh kunde komma.

Hur ser du på klubbens framtid?

– Väldigt positivt! Vi har fyra seniorlag i seriespel och totalt är vi ca 20-25 seniorspelare. Roligast av allt är att ungdomarna är på väg att komma tillbaka. I år har vi anmält ett ungdomslag, vilket är några år sedan vi hade ett sist.

Han fortsätter:

– En stor anledning tror jag är att vi fått en ny fin lokal på föreningarnas hus ”Sågen” där det finns ett 30-tal föreningar, vilket gynnar alla föreningar här. Dessutom har vi duktiga och engagerade ungdomstränare.