I söndags arrangerade Skånes Bordtennisförbund och förbundets Tränings och lägerkommitté ännu en träningsdag i Malmö.

Denna gång fokuserades det på barn och ungdomar som brukar tävla på Sveriges största turneringar (R1 och SM). Med några av Skånes bästa tränare som Li Fen, Ferdinand Ferenczy, Christian Björklund och Rino Beganovic så var träningspassen välplanerade och varvades med sociala aktiviteter för att ge ungdomarna en extra krydda för att fortsätta sin satsning inom pingisen.

Rino Beganovic, tränare i Malmö IF till vardags, sammanfattar träningsdagen så här:

– Första träningspasset för dagen var mycket allround. Vi började med tempoövningar med fokus på böjda ben och att hålla igång fötterna, variation i fart och skruv samt sidleds- och djupledsförflyttningar. Därefter var det mer fokus på att förbättra små detaljer vid serve, serveretur, första öppning, block och rätta placeringar. Andra passet avslutades med ”kinalåda”, vilket var mycket uppskattat.

Lunchen var uppskattad av deltagarna.

Han fortsätter:

– Det var en fantastisk avslutning på detta år. Utöver själva träningen skapades en fantastiskt social stämning. Äntligen fick ”barn vara barn” där de slutade se varandra som konkurrenter och istället började umgås med varandra. Vi tackar Sjöbotjejerna Alma och Thea som under en lång paus anordnade fotbollsturnering och musikquiz. Efter avslutad träning stannade de flesta barnen kvar en timme till för att fortsätta umgås med varandra, vilket visar att vi behöver fler sociala aktiviteter inom pingisen.

Avslutningsvis så önskar Skånes Bordtennisförbund och förbundets Tränings och lägerkommitté en God Jul och ett Gott Nytt År och på återseende med fler lägersatsningar till våren!