Förra helgen höll Skånes Bordtennisförbund en tränarkonferens för att utveckla och stärka tränarsidan i distriktet.

Under lördagen hölls konferensen på kansliet och inleddes med en superintressant föreläsning i idrottspsykologi med Istvan Moldovan. Istvan, som själv är en erfaren tränare och spelat bordtennis på landslagsnivå i många år, gav många tips till deltagarna som de kan ta med sig i sina tränaruppdrag.

På eftermiddagen tog Christian Björklund vid och mixade nyttiga inslag med workshops. Bland annat gick han igenom hur man kan ta in videoanalys i träningen med ett så enkelt verktyg som sin mobiltelefon.

Daniel Olsson från kansliet var på plats och gick igenom distriktets lägerverksamhet. Han informerade även om att man kan få hjälp med inköp av bl.a. träningsmaterial till föreningarna om man lämnar in lärgruppstimmar. Trots att det är sent på året så har man fram till och med 31/12 att lämna in lärgrupper från hela året.


Christian ger tips på lådträning.

På söndagen fortsatte man i Sofielunds Idrottshus. Deltagarna fick olika tips på hur man kan planera träningar för olika målgrupper. Christian visade även olika tips för att köra lådträning. Sammanfattningsvis en väldigt givande helg!