Den gångna helgen arrangerade Skånes Bordtennisförbund ännu en Ungdom 1-kurs i Malmö.

Helgens kurs och den som hölls i juni har resulterat i att vi fått ytterligare 23 utbildade tränare i Skåne i år. Denna gång kom deltagarna från Arlövs IK, Bjärnums BTK, Bromölla BTK, BTK Scania, IFK Lund, Ljunghusen MIF och Verums GoIF.

Utbildningens teoretiska del hölls på Skånes BTF:s kansli och den praktiska delen arrangerades tillsammans med Malmö IF i Sofielunds Idrottshus. Kursledaren, Christian Björklund, var väldigt nöjd med utbildningen och med deltagarnas engagemang och intresse. Han kommenterar:

– Ett av våra stora mål med våra utbildningar är att sätta alla barn i fokus, där alla är lika viktiga oavsett utvecklingskurva. Alla har rätt till en bra pingisutbildning oavsett vilken nivå man för tillfället befinner sig på. För att vi ska kunna lyckas med detta så behövs fler tränare med pingiskunskap.

Christian fortsätter:

– Detta ställer krav på bra tränare som klarar av att på ett pedagogiskt och metodiskt sätt lära ut pingisens grunder, hur rörelser kan brytas ned och förklaras samt hur man leder en större grupp på ett tydligt sätt. Helgens deltagare har verkligen tagit till sig detta synsätt och det blir spännande att följa dem alla.

Lite bilder från kursen:

På lördagskvällen hölls en uppskattad minipingisturnering för de som sov över. Efter många spännande matcher stod Melvin Olsson från Bromölla BTK som segrare.

Nu ser vi fram emot en spännande säsong som vi hoppas blir ett lyft för skånsk pingis!